Образованието е важно. От хиляди години знанието се предава от поколение на поколение – от основни умения за оцеляване до разбиране за културата и изкуствата. Децата научават много от своите родители – как да комуникират, как да ходят и да се обличат. Това може да звучи като елементарни неща, но всъщност са жизненоважни за ежедневния живот. Повечето деца тръгват на училище, щом пораснат достатъчно. Там те биват обучавани от професионални учители, които са тренирани да разбират техните нужди и да развиват индивидуалните им умения. Учителите знаят също различни преподавателски техники и стилове, които помагат на много ученици да преуспяват в училище.

преподаване на танциИма обаче повече уроци, от онези, които могат да научат в класната стая. Социализирането с различните групи по време на почивките сутрин, на обяд или след обяд, също предоставят ценни знания за това как се общува с другите. Децата скоро научават, че споделянето е важно и как трябва да се държат, ако искат и с тях да се отнасят добре. В училищната среда може да има ученици, които са по-трудни и непослушни, а останалите научават, че това поведение не е приемливо, за последиците от него и ефектът, който оказва.

Няма причина да гледаме на ученето като на нещо, което се случва само в училищата и университетите. Четенето, писането и рисуването вкъщи също могат да помогнат на едно дете. Някои родители решават, че детето може да се облагодетелства от уроци извън класната стая и избират да го пратят на уроци по танци, пеене, рисуване или инструмент.

преподаване на танциРолята на учителя по танци не е много по-различна от тази на обикновения учител. Той също трябва да развива силните страни у детето и да работи върху слабостите му. Да има способността да го изтика до успеха. Учителят по танци винаги трябва да преподава на достатъчно малък клас, за да може да обърне индивидуално внимание на всеки ученик. Учителите по танци трябва да са подкрепящи и окуражаващи, да развиват естествения талант и да празнуват успехите на децата. Повечето възрастни помнят учителите от детството си и винаги има някой от тях, който е бил по-разбиращ и добър от останалите. Няма причина и учителят по танци да не бъде запомним като такъв след години. Дори повечето от тях са пример за подражание.

Ученето не е нещо, което спира с края на училището. Хората продължават да придобиват нови умения през целия си живот. Понякога може да е изумително още колко много има да се научи за света и колко още може да постигне човек.

Материалът е подготвен специално за сайта „Dance with VeroniQue

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   
     Copyright © 2011-2015. Школа по танци Veronique

София, ул. "20-ти април" 13 | Design by: yasoo.us