Тае Бо е комбинация от различни видове източни бойни изкуства (таекуон-до, карате и бокс) и аеробика в ритъма на танца. Концентрация, самоконтрол, сила, грация, енергия, дисциплина са малка част от думите, които описват този спорт.

Тае Бо е прекрасен начин да изгорите калориите, да станете по-силни, да оформите красива мускулатура и разбира се не на последно място – да повдигнете духа си и да добиете физическа и емоционална издръжливост.

Терминът Тае Бо, се състои от две думи „Тае“, “тае”, която в превод от корейски е „крак“ и е свързан с ритниците и работата за долната част на тялото и „Бо“- съкратено от „box“, идва от бокса и се отнася за комбинациите за горната част на тялото- ударите.

Американският Колеж по Спортна Медицина ACSM препоръчва заниманията по Тае Бо да бъдат от 3 до 5 пъти седмично, със средна продължителност от 40 до 60 минути и интензивност 60-90%. Следователно за постигане на желаният ефект тренировките трябва да са минимум три пъти в седмицата.

Аеробната дисциплина е създадена от Били Бланкс и жъне небивал интерес в цял свят. Били Бланкс и Тае Бо владеят света на фитнес аеробиката вече осемнадесет години.  Той започва да се занимава с бойни изкуства още на 11 годишна възраст. Става седемкратен световен шампион по карате. Притежател е на седма степен черен колан по Таекуон-До и черни колани в още 5 други боини изкуства. През 1976 година Бланкс създава концепцията за Тае Бо като комбинира движения от Таекуон До и денс аеробика.

През 1989 открива тренировъчен център в Лос Анжелис, в който всеки желаещ може да се докосне до магията на Тае Бо.