shkola-po-tanci-veroniqueШкола по танци VeroniQue е създадена на 22 януари 2012 година от педагога и хореограф Вероника Братанова, което е и началото на сбъдването на нейната най-голяма мечта. В основата лежи огромната любов към танца, към движението и желанието за себеизразяване и изследване. Целта ни е колкото се може повече хора да се докоснат до красотата и магията на танца, да обучаваме и развиваме таланта на нашите ученици и да подхождаме с индивидуален и професионален подход към всеки наш член.

В школата се изучават – класически балет, модерен и джаз балет, контемпорари денс и характерни танци. Групите са за малки и големи, като те са съобразени спрямо възрастта и напредналостта на танцуващите. Обучението се извършва спрямо утвърдените методики и последни стилови тенденции и техники за дадения стил. Групите представят наученото на годишните концерти, представления, участия и фестивали всяка година.

От декември 2013 година отвори врати и новата зала на школата в центъра на град София. Направена с огромно желание, тя е мястото, където се случва магията. Най-важното за нас е да се чувствате като у дома, да се радвате и да обичате това, което правите, да напредвате и заедно да постигаме успехи, като едно голямо и задружно танцово семейство! Вашия напредък, удовлетворение и успехи са нашето щастие!

Школата предлага групови занимания, индивидуални уроци, интензивна подготовка за състезания и изпити, подготвяне на първи сватбен танц, танцова програма за вашия празник или събитие, тийм билдинги, зала за танци под наем и други.

Нашите педагози:
Наталия Гецова
Ивана Пъдпъдъкова
Вероника Братанова

Вероника Братанова

Вероника БратановаВероника Братанова се занимава с танци от 7 годишна възраст. В началото започва с народни танци – 2 години в танцов ансамбъл “Младост” – гр. Монтана, след което продължава обучението си в Обединена школа по изкуствата “Добри Христов” – Монтана под вещото ръководство на изявената балетна педагожка Ина Колева. Там над  10 години изучава класически и модерен балет, характерно-стилизирани и джаз танци. В периода на обучението си участва в редица спектакли на школата, конкурси и фестивали.

Танцувала е и с хип-хоп групата Dance machines crew с ръководител Мариян Петков. Отличена с награди от национални и международни конкурси в категория модерен танц и танцово шоу, отличия за артистично присъствие от фестивали и признание за цялостен принос на община “Монтана”. Участие в различни проекти и дейности с преподаватели от Национално училище за танцово изкуство  и Национална академия за театрално и филмово изкуство (доц. Д-р Александър Илиев, Анатолий Клочков, Кристина Александрова и др.).

  • 2009 година успешно завършва със сертификат обучението си  в балетната школа към Обединена школа по изкуствата „Добри Христов“  и Читалище „Разум“ в град Монтана.
  • 2010 година успешно я приемат  в Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров”  профил “Балетно изкуство – Балетна педагогика” с ръководител доц. Калина Богоева. Същата година прави първи стъпки в преподаването.
  • 2010 – 2011 год. Инструктор по Джаз балет и Класически балет в един от най-големите центрове за танци и аеробни занимания – Dance Academy София, както и учител по модерни танци в Частно училище „Евростар” гр. София.
  • 2011 година ръководи отворени уроци по класическа и модерна техника при клуб по спортни танци „Огоста денс” – Монтана. Същата година посещава школа за съвременни танцови техники  при Едмонд Скот Лобо и лекции на класове по пантомима и танцов театър в НАТФИЗ.
  • 2012 год. – започва самостоятелна преподавателска дейност, като основава Школа по танци VeroniQue;  Участие в майсторки класове  по Съвременен танц на хореографа Крисчън вон Хауърд USA, по време на Танцова работилница 2012 на Фондация “Танцово изкуство – Илиев”.
  • 2013 год. – Участие в интензивен уъркшоп по съвременен танц с Денислав Валентинов, в периода 8-11 май 2013г. Програмата съдържа танцовите техники – Release, Improvisation и Contact. Първи самостоятелен концерт на Школа по танци VeroniQue – „По пътя на една мечта“, с балетен педагог, хореограф и организатор – Вероника Братанова.Участие и отлично представяме на групата по Модерен и Джаз балет за възрастни любители на един от най-развитите и дългогодишни младежки форуми на Балканите – Балкански младежки фестивал 2013 в Сандански.Създаване и отваряне на нова, напълно оборудвана и просторна зала на школата в централната част на град София.
  • 2014 год. – участие в Майсторски клас-уъркшоп по съвременен танц с Давид Николас Русо (Балетна академия на Мюнхен, Германия) и Майсторски клас-уъркшоп по балет (Ваганова) със Сергей Арендар (Нюрнберг, Германия в рамките на Пролетна „Танцова работилница“ 2014 на Фондация „Танцово изкуство – Илиев”. Самостоятелен концерт-спектакъл на школата – „Място без маски”. Участие и отлично представяме на групата по Модерен и Джаз балет за възрастни любители на един от най-развитите и дългогодишни младежки форуми на Балканите – Балкански младежки фестивал 2014 в Сандански. Представяне на детското представление „ Белоснежка и Червенорозка”.
  • 2015 год. – Първо цялостно самостоятелно представление (съвременен танц) – „Раздвоение” на 26.02 с участието на групите за възрастни-любители от школата. Втора редакция – 30 юни, отново на сцената на театър Освобождение. Самостоятелен концерт на децата на школа по танци VeroniQue – „Малки вълшебства. Участие и отлично представяме на групите по Модерен и Джаз балет за възрастни любители на един от най-развитите и дългогодишни младежки форуми на Балканите – Балкански младежки фестивал 2015 в Сандански.