джаз балетВ часовете по Съвременен танц, Модерен балет и Джаз балет ще наблегнем на класическия екзерсис за основа, пластиката, импровизацията, контакт импровизация, изразителността, творчеството и креативното мислене.

В процеса на работа ще се учат комбинации и хореографии в стила, които ще ни помогнат да контролираме тялото си, да се научим как да използваме мускулите и ставите си. Развиват се физически качества и правилно телодържане, координация , сила и други полезни умения.

Ако никога през живота си не сте танцували, но имате желание да се научите и да се потопите в красивия свят на танците, то уроците по джаз балет и модерни танци са точно за Вас. Дори най-обикновените и лесни стъпки от джаз балета и модерния балет могат да Ви накарат да се почувствате като истински танцьор. Добрите преподаватели могат да научат дори начинаещите танцьори на много движения и рутинни техники, които не изискват много професионални умения и дългогодишен опит.

Джаз балетът е една от най-популярните, красиви и енергични форми на танцовото изкуство.

Често под името „джаз“ се имат предвид много различни танцови стилове като лиричен джаз, олд скул, LA Style, стрийт джаз, джаз фюжън, соул джаз, комерсиален джаз и много други. За начинаещите е добре да започнат с класическата основа на джаз балета, за да свикнат по-лесно и бързо с техниките и ритъма. Джаз балетът и модерният балет дават много повече свобода за импровизации и възможност на всеки учител да преподава своя специфичен стил и вариант на танца.

Модерният балет и съвременният танц са вследствие на еволюцията на класически балет.

Модерните танци разчупват строгите правила на класическия балет като по този начин създават много нови възможности. Модерните танци дават възможност на танцьорите и хореографите да използват музиката, емоциите, вдъхновението и да ги пресъздадат чрез изтънчени движения и танцови импровизации, а дори да създават и нови техники.

Часовете по джаз балет и модерен балет са комбинирани и включват елементи от класическия балет, съвременни модерни техники / Хортън, Греъм, Кънингъм, т.н/ , Мodern Ballet, Lirycal Jazz Ballet, Comersial Jazz, Contemporary dance, комплекс от гимнастика на земя и стречинг.

Джаз танците често се влияят от други танцови стилове, като хореографа и танцуващите имат свобода и поле за изява. Особено внимание се обръща на контрол и баланс на изпълнение, равновесие, гъвкавост, отскокливост и дълбока изразност на чувствата.

В часовете по Джаз балет, Съвременен танц и Модерен балет ще откриете себе си, ще опознаете тялото и пространството. Най-важното е да обичате да танцувате, да се оставите музиката да ви води и да се забавлявате!