танци за деца

Ако имате деца, най-вероятно се питате кой е най-добрият начин те да изразходват голямото количество енергия, която притежават. Спортът и тежките физически натоварвания не винаги са подходящи за децата, особено в ранна възраст, а танците са алтернатива, която е подходяща за деца още от 3 – 4  годишна възраст, защото са много естествени, полезни и приятни за всички възрасти.

танци за децаТанцът е универсален език. Доказано е, че движението с музика е приятно за малките деца, а уроците по танци са подходящи и носят много и разнообразни ползи.

Повечето танцови студиа предлагат курсове и обучения по танци и за най-малките. Важно е програмата да бъде съобразена с възрастта на децата, за да може да се задържи вниманието и въображението им по време на урока. Танците от ранна възраст помагат в изграждането на позитивна и здравословна нагласа за живота в дългосрочен план.

Физическо здраве:
В днешно време когато повечето деца прекарват свободното си време вкъщи пред телевизора или компютъра, танците са забавен начин да станат физически по-активни и да водят здравословен начин на живот.
Танците са сериозна физическа активност, която подобрява изцяло здравето и двигателната култура на децата. Според медиците, редовните упражнения с танци увеличават гъвкавостта, сръчността, координацията, физическа сила и издръжливост. Упражненията с повтарящи се движения, които се практикуват по време на уроците по танци подобряват цялостния мускулен тонус, стойката и позицията на тялото, баланса и координацията на цялото тяло, кръвообръщението и сърдечно-съдовата дейност на организма. Тъй като танците са аеробна форма на упражнения, те са много полезни за деца с наднормено тегло. Танците са много полезни и за деца с различни здравословни проблеми и специални нужди, и често са част от комплексна терапия.

танци за децаСоциални умения:
В допълнение към физическата активност, танците са много полезни за правилното социализиране на децата. Уроците по танци могат да подобрят социалните и комуникативни умения при децата, да ги научат да работят и да бъдат част от екип, да си създадат нови приятели и да се научат на доверие и изпълнителсност. Ако детето Ви е по-срамежливо, уроците по танци ще го окуражат по приятен, забавен и естествен начин да общува с други деца. Танците също така помагат да се избегне естествения срам у човека да се изправи пред по-голяма публика. Различни проучвания показват, че физическата активност и танците помагат на децата да намалят стреса и да се чувстват спокойни.

Образoвание:
За да работи добре, мозъкът се нуждае от кислород. Движенията и танците спомагат да се осигури кислород, а също така мозъкът започва да отделя и ендорфин, който допринася човек да се чувства изпълнен с енергия и прави мозъкът по-възприемчив към учене. Когато децата посещават уроци и продължително изучават конкретни стъпки и движения, това помага те да се научат да бъдат внимателни и концентрирани, което им помага впоследствие и в училище. За да станеш умел танцьор се изисква много практика, дисциплина и фокусиране, което е много полезно в изграждането на характера на децата и ще бъде още по-полезно и в другите сфери на живота за в бъдеще. Освен това, уроците по танци стимулират творчеството и креативността у децата и им помага да развият усет и възхищение към естетиката, красотата и изкуствата.

танци за децаСамочувствие:
Танците насърчават положителната нагласа у децата, себеопознаването и по-доброто себеизразяване. Децата, които посещават уроци по танци придобиват повече самоувереност, разкриват се техни умения и таланти пред публика, което допринася за тяхното по-добро самочувствие. Когато  изпълняват различни движения и пози необходими за танците, те започват да усещат и контролират по-добре своето тяло и   се чувстват комфортно.

Различните видове и стилове танци със своята разнообразна музика и емоции, които предизвикват, развиват емоционалната интелигентност и култура у децата, и обогатяват тяхната личност. Танците развиват въображението и изразяването на чувства, емоции, и артистичност. Танците помагат и при разрешаването на много емоционални проблеми и периоди, които се срещат в различни детски възрасти.

Материала е написан специално за сайта: https://veronique-bg.com
.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   
     Copyright © 2011-2015. Школа по танци Veronique

София, ул. "20-ти април" 13 | Design by: yasoo.us