Скоковете (т.н. Алегро) са най-голямата тръпка при танците. Професионалните танцьори сякаш не познават гравитацията и просто се носят във въздуха. На някои хора това просто им се отдава, но други трябва доста да се упражняват. Повечето движения от алегрото изискват голяма физическа сила и координация, за да бъдат изпълнени правилно, но с достатъчно практика всеки може да ги направи. Предлагаме ви три съвета, за да подобрите вашия скок по време на танц.
.
Съвет 1: По-дълбоко плие
Плието е движение при разкрачен стоеж, при което петите на краката сочат една към друга – приклякане. То е от съществено значение за постигането на желаната височина при скока. Логично е да предположим, че колкото по-дълбоко плие направите, толкова по-нависоко ще се оттласнете от земята. Независимо колко стъпки са ви необходими, за да се подготвите за скачане, гледайте плието ви да е правилно.
.
Съвет 2: Гледайте нагоре
Когато скачате, винаги гледайте нагоре. По този начин тялото ви ще последва движението на главата. Ако гледате в земята, няма да направите толкова голяма височина. Най-лесният начин е да се концентрирате в някоя висока и далечна точка. Представете си, че се опитвате да я достигнете и ще видите, че тялото ви ще направи максималното усилие, за да постигне целта. Когато гледате нагоре не само ще скочите по-високо, но и самото скачане изглежда по-красиво.
.
Съвет 3: Контролирайте приземяването си
Щом сте скочили, приземяването ви е неизбежно. Нито едно движение от алегрото не е завършено, освен ако не се приземите правилно. Тук първият съвет за плието също ще ви е от полза. Целта ви трябва да е възможно най-меко и тихо да докоснете земята при приземяването си. Никога не го правете с изправени колене, защото така почти сигурно ще си докарате някоя контузия.  За приземяването трябва да мислите още от момента, в който се отлепите от земята. Психически подгответе краката си да поемат цялата ви тежест, отново в дълбоко и меко плие.

Материалът е подготвен специално за Школа по танци VeroniQue

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   
     Copyright © 2011-2015. Школа по танци Veronique

София, ул. "20-ти април" 13 | Design by: yasoo.us