Обувките за модерен и джаз балет се предлагат в няколко развидности. Ако си търсите такива, преди това вижте какво ви съветваме.
.
Посъветвайте се с учителя си по танци
Учителите обикновено имат предпочитания към определени обувки. Някои карат своите ученици да танцуват боси или по чорапи, а други препоръчват специфичен модел. Може да ви разрешат да танцувате с цвички или балетни туфли, затова винаги се консултирайте първо в учителя си.
.
Избор на материал
Джаз обувките се предлагат изработени от кожа или лен, така че изберете тези, които са ви по-удобни. Имайте предвид, че разликата в цените между различните видове може да е голяма, като кожените може да са по-скъпи. Все пак те са по-добрият избор, ако искате да изкарате максимално дълго с тях, защото са по-издръжливи.
.
Стил
Танцьорите могат да избират измежду различни видове джаз обувки – сандали, гуменки, обувки. Независимо какви изберете, уверете се че са ви удобни и добре държат крака ви. Важно е да можете да сгъвате ходилото си и обувките да издържат на честото разтягане. Някои модели са с разделена на две подметка, която позволява по-свободно движение на ходилото. Не бива да забравяте и че с обувките трябва да можете лесно да се завъртате.
.
Изберете правилния размер
Ако джаз обувките ви не са подходящ номер, това може да ви създаде много неудобства и проблеми. Изпробвайте няколко различни размера, за да се уверите, че тези които изберете не са прекалено стегнати или отпуснати. Отделете време, за да направите най-добрия избор и се поинтересувайте от политиката на магазина, от който ги купувате, в случай, че се наложи да ги върнете.
.
Веднага след като сте готови с танцовите облекло и обувки, заредете се с енергия и ви очакваме в залата – да се потопим в магията на танца заедно!

Материалът е подготвен специално за Школа по танци VeroniQue

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   
     Copyright © 2011-2015. Школа по танци Veronique

София, ул. "20-ти април" 13 | Design by: yasoo.us