отслабване с танци

Ако искате да отслабнете, има много начини, чрез които да го направите. Повечето хора, които искат да отслабнат започват диети, от които се чувстват зле и впоследствие килограмите се възвръщат, а физическите упражнения често са много уморителни за хора, които не са подготвени и това ги отказва бързо от посещенията във фитнеса.

отслабване с танциТанците са много приятно занимание, което ви позволява да загубите тегло по забавен начин и без много страдания от драстични диети и дълги уморителни тренировки във фитнеса. Танцувайки на любимата си музика, вие може да загубите повече калории и то много бързо.

Човек губи тегло когато изразходва повече калории, отколкото поема.
Трябва да изчислите от колко калории се нуждае тялото ви дневно, колко калории поемате за деня и да изразходвате повече, за да отслабнете. Колкото повече танцувате, толкова повече мазнини ще изгаряте. Това, че танците са приятно занимание ще ви помогне да бъдете последователни и да постигнете мечтаната фигура по-лесно, бързо и приятно.

По време на танците дишането се учестява, сърдечният ритъм се ускорява, кръвта започва да циркулира по-бързо в тялото, за да достави повече кислород към мускулите, които работят усилено. Всички тези процеси увеличават температурата на тялото и то започва да се поти, за да се охлажда. А това е най-добрият начин да започнете да намалявате излишните мазнини и да контролирате теглото си.

танци и отслабванеС танци може да изгорите толкова калории /между 200 и 400 в зависимост от вида танц за 1 час танци/, колкото чрез тичане, плуване или каране на колело. Чрез танците не само се увеличава сърдечния ритъм, но също така се тонизират и укрепват основни групи мускули. За да постигнете ефект, танците трябва да продължат поне 20-30 минути и да са няколко пъти седмично.

Различните стилове танци изгарят различно количество калории. Повечето школи предлагат различни видове уроци по танци и вие може да изберете този, който ви допада най-много и така да отслабвате приятно и лесно без да броите минутите и часовете в досадни физически упражнения. Разбира се има разлика от това дали танцувате балет или модерни танци и колко калории ще изгорите.

Ако танцувате на по-бързо темпо, то вие ще изгорите повече калории. Ако искате да изгорите повече мазнини с танци, то трябва да изберете такова постоянно темпо, което да поддържате достатъчно дълго време.

хубаво тяло с танциАко танцувате редовно не ви е необходимо да спазвате и драстични диети, а напротив да имате един добре балансиран хранителен режим, защото тялото ви има нужда от енергия. Крайните диети с малък прием на храна само могат да забавят допълнително метаболизма ви. Ако приемате дневната си порция храна по-често ще поддържате едно добро ниво на кръвната захар и ще регулирате обмяната на веществата. Ако се храните предимно със зеленчуци, плодове, храни богати на протеини, пълнозърнести продукти и нискомаслени млечни продукти и танцувате редовно няколко пъти в седмицата то имате възможност да създадете тяло, за което винаги сте мечтали.

Ако посещавате редовно няколко пъти седмично уроци по танци, това ще доведе до една постоянна и здравословна тенденция към намаляване на теглото. Освен регулиране на теглото чрез танци вие ще стегнете своето тяло, ще укрепнете мускулатурата и ще изваете много по-добра фигура и по-естетична визия.

.
Материалът е подготвен специално за Школа по танци VeroniQue

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   
     Copyright © 2011-2015. Школа по танци Veronique

София, ул. "20-ти април" 13 | Design by: yasoo.us